2013. június 24., hétfő

A csodafarm.

Sziasztok, meghoztam a következő mesét, ez csak egy részes lesz remélem tetszeni fog. Jó olvasást! :)
Ben10



Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy farm. Itt minden megtermett ami csak szem-szájnak ingere. Gyönyörű alma- és szilvafák és egy óriási kert volt itt. Ezen a farmon élt egy öreg néni akit Évának hívtak. Egy szép napon kiment a kertbe locsolni, hirtelen a postás hangját hallotta.
-Jó napot Éva - köszönt a postás.
-Neked is jó napot, milyen levelet hoztál nekem?
-Egy levél jött a banktól - nyújtotta át.
-Köszönöm további szép napot.
-Önnek is - és már ment is tovább.
Éva kibontotta a levelet, megdöbbenve olvasta hogy ha nem fizeti ki a banknak az adót, két nap múlva el kell adnia a farmot. Éva nagyon elszomorodott mert nagyon szerette ezt a farmot és az állatait. Szomorúan ment be a házba, leült a nappaliba és csak tartotta a kezében a levelet. Hirtelen feltámadt a szél és dörögni kezdett az ég, Éva gyorsan kiszaladt hogy becsukja a pajta ajtaját, az eső eleredt és egyszerre hatalmas vihar kerekedett. Éva beszaladt a házba és az ablakokat is becsukta. Egyszer csak belecsapott a pajtába a villám és egy tündér termett elő a semmiből. Szép barna bőre, szőke hosszú haja, és kék ruhája volt. Azért jött ide mert meghallotta hogy mi történt Évával és segíteni szeretne neki. Meglegyintette varázspálcáját és a tyúk fölé tartotta. Ebben a pillanatban el is tűnt, mintha itt sem lett volna és a viharnak is vége lett. A tyúkhoz odamentek a társai és megkérdezték hogy mi történt vele. A tyúk azt felelte hogy nem tudja, és nem érez semmi különöset. Másnap reggel Éva kiment a pajtába hogy összeszedje a tojásokat és látta hogy egy furcsa tojás van az egyik tyúk alatt. Megnézte és egy aranytojás volt. Éva felkiáltott:
-Megmenekült a farm!!
A tyúk egyre több aranytojást tojt. Gyorsan felült a biciklijére és bevitt a bankba két tojást. Vett magának öt tehenet és megosztotta családjával az aranytojásokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése